Rundreise i Sør-Afrika

Beklager, vi finner ikke noe ledig kapasitet. Endre søk eller ta kontakt per telefon.

Bli med til Sør-Afrika i oktober 2019 og opplev et ekte afrikansk eventyr!

Vi lander i Cape Town, en av de mest populære feriebyene i verden. Noen sier den er verdens vakreste. Med Table Mountain som kulisse, ligger byen der som “et stykke Europa i Afrika”.

Så drar vi til Sør-Afrikas vinland, et område som omkranser Cape Town fra vestkysten med dens kalde Atlanterhav, mot det Indiske hav på den varme østkysten. Høye fjell skjermer området fra de ugjestmilde ørkenområdene i Northern Cape og skaper en regnskygge som gir vann til de frodige dalene under. Landskapet er vakkert med lange vinranker og høye fjell, vinen er eksepsjonell og restaurantene er blant de beste i Sør-Afrika.

Så er det tid for safari. Bakubung  Lodge ligger i et malariafritt område, to timer nord for Johannesburg i et privat naturreservat på 12000 hektar. Her er sjansen for å treffe på sjansen stor for å treffe på «The Big Five»: løven, neshornet, leoparden, bøffelen og elefanten.

Reisebyrå: G Travel Getaway Larvik
Tilbudsreferanse: 906540

4 Okt '19

10 Dager

Reise : Rundreise i Sør-Afrika
Reiseinformasjon : pr.person i dobbeltrom
Fra 28.990,- NOK

Detaljert reiseplan


 • Flyinformasjon

  Fra Oslo:
  4. oktober  KL 1140  Oslo – Amsterdam  06.30 – 08.20
  4. oktober  KL 597  Amsterdam – Cape Town  10.00 – 21.20
  10. oktober  SA 332  Cape Town – Johannesburg  12.20 – 14.15
  12. oktober  KL 592  Johannesburg – Amsterdam  23.15 – 10.25+1
  13. oktober  KL 1145  Amsterdam – Oslo  11.50 – 13.35

   

  Hotell

  Protea Hotel Franschhoek ****

  Protea Hotel by Marriott Franschhoek har 30 rom med aircondition, smakfullt innredet, utstyrt med eget bad, minibar, telefon og noen tilbyr fantastisk utsikt over de omkringliggende fjellene. Hotellet tilbyr romslig innkvartering med utsikt over de majestetiske fjellene og de berømte vingårdene i Franschhoek, og ligger bare en spasertur fra sentrum. Hotellet har også fasiliteter som svømmebasseng, restaurant og bar. Protea Franschhoeks praktiske beliggenhet gjør det til en ypperlig base for å utforske Franschhoeks restauranter, kunstgallerier, ostefabrikker og verdensberømte vingårder  The Portswood Hotel ****

  The Portswood Hotel tilbyr 103 rom og suiter. Hotellet ligger ved det populære Waterfront og har en meget god standard. Hotellet tilbyr kostnadsfri Wi-Fi og et utendørsbasseng med terrasse, og du kan benytte deg av room-service døgnet rundt. Rommene på The Password er innredet i sjøstil. Og har klimaanlegg og satellitt-TV. Hvert rom har eget bad med dusj, og noen av dem har også badekar. Det serveres en rikholdig, god frokost-buffet daglig inkludert i prisen.


  Bakubung Bush Lodge

  Bakubung Bush Lodge ligger i malariafrie Pilanesberg Nasjonalpark og er hjem til the Big Five. Pilanesberg Nasjonalpark ligger i krateret av en utdødd vulkan og utgjør et område på 55000 hektar. Her kan dere se et variert dyre- og planteliv. 360 fuglearter, the Big Five og mange flere afrikanske dyrearter. Parken ligger mellom den tørre Kalahari-ørken og frodig vegetasjon. På grunn av dette finner dere unike dyrearter sammen. I tillegg til the Big Five (løve, leopard, neshorn, bøffel og elefant) finner vi mange andre dyr som zebra, hyener, flodhest, giraff og krokodiller, for å nevne noen.
  Fasiliteter: 76 hotellrom, restaurant, bar, TV, boma (afrikansk grillsted), wifi, svømmebasseng, 2 opplyste tennisbaner, volleyballbane. Bakubung tilbyr et Junior Ranger program for barnefamilier.
  Denne reisen går til ett eller flere land som har spesielle regler angående pass og visum
  Det er den enkelte deltakers ansvar å passe på at alle ting er i henhold til destinasjonens regelverk.

   

  Informasjon angående Pass og Visum

  Denne reisen går til ett eller flere land som har spesielle regler angående pass og visum. Det er den enkelte deltakers ansvar å passe på at alle ting er i henhold til destinasjonens regelverk.

Dag 1 – Oslo – Amsterdam – Cape Town (snacks ved ankomst)

Vi drar tidlig fra Gardermoen med KLM til Amsterdam. Her bytter vi fly, og drar direkte til Cape Town.

Ved ankomst Cape Town Int. flyplass vil dere bli møtt og kjørt til hotellet Portswood. Det er mye å oppleve i Cape Town-området og kommer dere i tide anbefaler vi å nyte solnedgangen over Cape Town fra Table Mountain. Innkvartering ved populære Waterfront i hotell av god standard. Det er lurt å bo i dette området, for her kan man spasere om kveldene til alle fasiliteter uten å være avhengig av transport. Anbefaler middag på en av de gode sjømatrestaurantene som ligger som perler på en snor langs havneområdet.

The Portswood Hotel ****

The Portswood er et firestjerners hotell og har en sentral beliggenhet i Cape Town, ved en hovedgate rundt 2 km fra sandstranden. Hotellet har fasiliteter som svømmebasseng, gym, spa, restaurant og bar. Alle rommene har bad, air-con, TV, telefon, internett, vannkoker, safe og minibar. Her skal vi sove i fire netter.

Dag 2 – Bytur (F/L/M)

Vi slapper litt av denne morgenen før vi blir hentet ca kl. 12h00 og tatt med på en rundtur i «The Mother City». Denne turen vil gi dere en god oversikt over byens historisk og kulturelt viktige steder og bygninger. Om været tillater det blir det en tur opp Table Mountain med kabelbanen, og her vil vi kunne nyte en fantastisk utsikt over byen og «enden av verden». Det blir besøk hos byens eldste bygning, The Castle og The Company Gardens. Videre kjører vi forbi Parlament Buildings, City Hall og slavemuseet. Her vil vi se variasjonene, fra kolonistil til de fargerike Malay Quaters og husene i Bo-Kaap området.

Dag 3 – Besøk til Ilanga, Kirkebesøk (F/L)

Denne morgenen vil vi først besøke den sorte bydelen Ilanga. Her blir det et nært møte med lokalbefolkningen. Her besøker vi en kirke og får oppleve noe av den fantastiske sangen som preger gudstjenestene her.

Dag 4 – Cape Town (F/M

Benytt dagen til å utforske Cape Town på egenhånd. Vi kommer gjerne med et forslag til utflukter denne dagen.

Vi samles til felles middag.

Dag 5 – Dagstur til vinområdene – Franschhoek (F/L/M)

Etter frokost og utsjekk blir dere hentet og tatt med til flere av de fantastiske vingårdene utenfor Cape Town: Stellenbosch, Paarl og Franschhoek. Hele dagen tilbringes i vinland og dere får smake flere av de kjente eksportproduktene. Vin er en av Sør-Afrikas stoltheter og landet har sin egen drue som benyttes av mange vingårder – pinotage. Dere besøker vingårder og får en innføring i Sør-Afrikansk vin og har lunsj på en av de flotte vingårdene.

Etter en full dag i vinland drar dere til Franschhoek, opprinnelig kjent som «Olifants Hoek» etter at elefantene slo seg ned her. Mellom 1688 og 1690 ble landet gitt til 200 hugenotter som hadde flyktet fra forfølgelse i Frankrike. Disse flyktningene startet med vinproduksjon og i dag produseres det viner her som sendes over hele verden. Franschhoek er kjent for sine utmerkede restauranter, vakre fjell og store gjestfrihet. I tillegg er det mange kunstgallerier, kunsthåndverks-utsalg og antikvitetsforretninger.

Protea Hotel Franschhoek ****

Vi skal bo to netter på dette firestjerners-hotellet, hvor alle rommene har bad, air-con, TV, telefon og minibar. Hotellet tilbyr også på fasiliteter som svømmebasseng, restaurant og bar. Hotellet har sentral beliggenhet i Franschhoek.

Vi har en felles middag i Franschhoek.

Dag 6 – Franschhoek (F/M)

Hele dagen i dag er til fri disposisjon, og det er mye man kan oppleve i områdene rundt Franschhoek. Vi har satt opp et par forslag til valgfrie utflukter denne dagen: (Disse aktivitetene er ikke inkludert)

Sykkelvinsmaking (kr. 580,- pr. person):

Hvis dere ønsker å sykle i vinområdet så er det flere muligheter. Prisen inkluderer: guide, transport, sykkel og hjelmutleie, all smaking, vannflasker. Prisen ekskluderer: Lunsj, valgfri vinkjøp, tips.

Franschhoek Wine Tram (kr. 160,- pr. person):

Franschhoeks egen «vintrikk» er en av de beste måtene å oppleve Franschhoek-dalen på, med sine nydelige vingårder, spektakulære landskap, gjestfrihet, vin og mat i verdensklasse, og 300 års historie. Dere drar på tur i en åpen trikk og en åpen buss, og dere kan hoppe av på forskjellige vingårder for aktiviteter som tilbys på stedet. Hva med en hyggelig pikniklunsj blant fjell og vinranker? Jernbanen ble bygd i 1904 som et alternativ for gårdbrukere og deres okser som fraktet produksjonen til markedet. Damplokomotiv opererte langs ruten til diesel-lokomotivene tok over på 1970-tallet. På 1990-tallet minket etterspørselen for denne sort transport og i 2012 startet vintrikken opp igjen. Innsjekk på billettkontoret 10 minutter før avgang. Komfortable sko, hatt, solbriller og solkrem anbefales. Om dere vil reservere bord på en av restaurantene på turen hjelper vi gjerne til med det i forkant. Les mer om aktiviteten.

Vi treffes på kvelden og har felles middag på lokal restaurant.

Dag 7 – Franschoek – Johannesburg – Bakubung Lodge (F/L/M)

Vi blir hentet i Franschhoek og kjørt til flyplassen i Cape Town (ca. 1 time) hvor dere flyr videre til Johannesburg på SA332 avgang kl. 12h20.

Ved ankomst Johannesburg kl. 14h15 blir dere møtt og kjørt til Bakubung Bush Lodge (ca 2 timers kjøretur). Bakubung ligger i malariafrie Pilanesberg Nasjonalpark og er hjem til the Big Five. Pilanesberg Nasjonalpark ligger i krateret av en utdødd vulkan og utgjør et område på 55000 hektar. Her kan dere se et variert dyre- og planteliv. 360 fuglearter, the Big Five og mange flere afrikanske dyrearter. Parken ligger mellom den tørre Kalahari-ørken og frodig vegetasjon. På grunn av dette finner dere unike dyrearter sammen. I tillegg til the Big Five (løve, leopard, neshorn, bøffel og elefant) finner vi mange andre dyr som zebra, hyener, flodhest, giraff og krokodiller, for å nevne noen.

Bakubung Lodge

Vi vil tilbringe 2 netter på Bakubung Lodge. Fasiliteter: 76 hotellrom, restaurant, bar, TV, boma (afrikansk grillsted), wifi, svømmebasseng, 2 opplyste tennisbaner, volleyballbane. Bakubung tilbyr et Junior Ranger program for barnefamilier.

Dag 8 – Bakubung Lodge – Safariprogram (F/L/M)

En typisk dag i viltreservatet starter tidlig om morgenen. Morgensolen skaper nydelig lys og stemning i bushen, og det er gode sjanser for å se dyr på denne tiden av døgnet. Plutselig står en elefantflokk i veien og dere må vente på tur, før dere får øye på løvene som slapper av i skyggen, gode og mette etter nattens fangst. Etterpå venter sunn og god «brunsj» på lodgen, etterfulgt av avslapning ved bassenget. Etter «high tea» drar dere igjen på safari. Dagen avsluttes med middag under den afrikanske stjernehimmelen.

Dag 9 – Safariprogram, Bakubung – Johannesburg – Amsterdam (F)

Etter en siste morgensafari og frokost, sjekker dere ut. Her har dere noen gode timer til å slappe av og nyte en god lunsj, før dere ca. klokken 16.00 blir hentet og kjørt til Johannesburg Intl. flyplass for avreise med KLM kl. 23:20.

Dag 10 – Amsterdam – Oslo (servering på fly)

Vi ankommer Amsterdam tidlig om morgenen, bytter fly og drar videre til Oslo. Ankomst ca. 13:35.

Vi takker for denne gang.

PAKKEN INKLUDERER

Dette er inkludert:

 • Flybilletter, Oslo – Cape Town / Johannesburg – Oslo med KLM
 • Innenlands flybilletter, Cape Town – Johannesburg med South African Airlines
 • Alle kjente norske og internasjonale flyskatter
 • Fire overnattinger med frokost på det vakre hotellet The Portswood Hotel i Cape Town
 • To overnattinger med frokost på Protea Hotel Franschoek
 • To overnattinger med fullpensjon på den elegante safari-lodgen Bakubung Lodge utenfor Johannesburg
 • Flere middager og lunsjer som beskrevet i program
 • Transport, flyplass/hotell/utflukter
 • Tur med guide til Township i Cape Town
 • Tur med guide, sightseeing i Cape Town
 • Tur til Table Mountain i Cape Town
 • Guidet tur i Winelands
 • 3 stk. vinsmakinger
 • Flere game drives/safariaktiviteter som beskrevet i program
 • Norsk erfaren reiseleder fra Reisecompaniet

Dette er ikke inkludert i prisen:

 • Enkeltromstillegg (7.900,- kr. pr. person)
 • Utflukt (dag 6) Sykkelvinsmaking (580,- kr. pr. person)
 • Utflukt (dag 6) Wine Tram (160,- kr. pr. person)
 • Reiseforsikring
 • Tips/driks

Avreise fra Stavanger, Bergen, Sandefjord, Kristiansand, Aalesund og Trondheim er mulig mot pristillegg (kr. 1.200,- pr. person).
Merk: Vi tar forbehold mht. endringer i program/pris.
Prisen er basert på minimum 25 deltakere.

*Getaway.no - Feriereiser fra G Travel!*

G Travel er en av Nordens største reisebyråkjeder bestående av 27 byråer i Norge, 12 byråer i Sverige og 17 globale byråer. Vi har vårt hovedkontor for kjeden fordelt på kontorer i Kristiansand og Oslo.
Setting New Goals

Hurtiglinker

Motta nyhetsbrev

Registrer din e-post her, og motta eksklusive tilbud og nyheter!