Vin og trøfler i Piemonte

Beklager, vi finner ikke noe ledig kapasitet. Endre søk eller ta kontakt per telefon.

Lokale råvarer og vindistriktene Barolo og Barbaresco

Trøfler, lokale råvarer og vindistriktene Barolo og Barbaresco.

Vi er igjen klare med en reise til de herlige vinområdene i Piemonte, og inviterer til en rundreise med fokus på noe av det beste denne regionen kan tilby. Setter du pris på de nord-italienske vinene servert med passende mat er denne turen for deg.

Ønsker du å lære mer om Barbera, Nebbiolo, Dolcetto d’Alba, Barolo og Barbaresco og distriktet omkring?
Vår reiseleder er lommekjente og har mange års erfaring med reiser til Alba og Piemonte. Han tar deg med til små, lokale vingårder og utsøkte restauranter med fokus på lokale råvarer. Vi får med oss et besøk på det verdenskjente trøffelmarkedet i Alba. Bli med på en reise som pirrer alle sanser!

Denne reisen vil du ikke gå glipp av.

Reisebyrå: G Travel Getaway Larvik
Tilbudsreferanse: 269235

26 Sep '19

5 Dager

Reise : Vin og trøfler i Piemonte
Reiseinformasjon : pr. person i dobbeltrom
Fra 13 550,- NOK

Detaljert reiseplan

FLYREISEN

DY 1876 26.sep. Oslo – Milano 10:40 – 13:20
DY 1877 30.sep. Milano – Oslo 14:05 – 16:45

HOTELL
Vi skal bo på: Hotel Savona****4, Via Roma 1, 12051 Alba, Italy.Hotel Savona er et hyggelig familiedrevet hotell, med en helt unik beliggenhet, direkte ved «inngangen» til gamlebyen i Alba. Her kan du gå til de fleste aktiviteter i sentrum, til alle de nærliggende kafèene og restaurantene. Ingen av rommene på Hotel Savona er like. Noen er nyoppusset og noen er av litt eldre dato, men alle er godt utstyrte med TV, toalett, WC og minibar eller kjøleskap.
REISELEDER

Finn R. Kolderup har bakgrunn fra internasjonal markedskommunikasjon og prosjektledelse i flere norske, internasjonale bedrifter.  I 12 år var han prosjektsjef i Norges Varemesse, der han bl.a. hadde ansvar for å bygge opp og lede den internasjonale Reiseliv-messen i Oslo.  Han har hatt ansvar for flere arrangementer i inn- og utland bl.a. som kongressjef i Norges turistråd og i lederstillinger i Elopak, Tomra og fra telekommunikasjon og offshoreindustrien.

Finn har reiseerfaring fra over 50 land og han har besøkt 35 stater i USA. De siste årene har han vært engasjert som reiseleder for flere grupper til bl.a. Australia, New Zealand, Fransk Polynesia, Fiji, Canada, USA og Europa.  Gjennom sine internasjonale arbeidsgivere og sin reiseinteresse har han en god kulturforståelse og et stort nettverk internasjonalt, bl.a. gjennom styreverv i internasjonale reiselivsorganisasjoner.  Finn har også i en årrekke arrangert egne vinturer til Italia, der han er både produsent, guide og reiseleder.

Finn er født i 1947, snakker engelsk og tysk og kan kommunisere litt på fransk, spansk og italiensk.  Hans interesser omfatter i første rekke musikk (blues, soul og rock), vin, ski, kultur – og reiser!

Dag 1: Oslo – Milano – Alba (M)

Vi reiser med Norwegian fra Gardermoen, og ankommer Milano kl. 13.20. Busstransport med egen turbuss direkte til Alba. Reiselederen vår vil orientere om historie og kulturen i området under bussturen, og samt fortelle om de ulike vinene som Piemonte er så kjent for. Vi sjekker inn på vårt hotell «Hotel Savona», som har en meget sentral beliggenhet, direkte ved gamlebyen i Alba.

Vi skal bo på: Hotel Savona****4, Via Roma 1, 12051 Alba, Italy.

Hotel Savona er et hyggelig familiedrevet hotell, med en helt unik beliggenhet, direkte ved «inngangen» til gamlebyen i Alba. Her kan du gå til de fleste aktiviteter i sentrum, til alle de nærliggende kafèene og restaurantene. Ingen av rommene på Hotel Savona er like. Noen er nyoppusset og noen er av litt eldre dato, men alle er godt utstyrte med TV, toalett, WC og minibar eller kjøleskap.

Vi får litt tid på egenhånd før felles byvandring i Alba, med påfølgende velkomstmiddag på eksklusivt, populært og helt typisk spisested (osteria). Her blir det presentasjon og smaking av anerkjente og typiske viner for området. Vi får servert flere av sesongens spesialiteter fra Piemonte, og vi har et utvalg av viner til maten inkludert. Etter middagen spaserer vi tilbake til hotellet.

Dag 2: Barolo – La Morra (F/L)

Etter frokost på hotellet gjør vi klart til avreise  for heldagsprogram med egen buss fra hotellet. Vi gjør et kort stopp i La Morra, der vi tar en spasertur gjennom de trange gatene, nyter utsikten og reiser videre gjennom vinmarkene til Barolo. Barolo ligger på en høyde i dalen, og i denne verdensberømte vinlandsbyen besøker vi det kjente enoteket, der det er mulig å smake og handle de berømte barolo-vinene. Vi spaserer gjennom de sjarmerende gatene, og det er muligheter for å besøke museet, slottet og flaskeåpner-musèet. Her blir det mulighet for å innta forfriskninger og å smake på viner fra området (ikke inkludert, betales av hver enkelt). Vi reiser videre til en lokal familiedrevet vinprodusent i et av de mest kjente og fineste vinområdene nær Barolo, der vi får omvisning i vineriet og blir forklart om vinproduksjonen. Vingården Azienda Agricola Erbaluna er kjent som en av de typiske gårdene som driver økologisk, og deres viner har fått høye karakterer. Vingården byr på smaking av flere viner og det serveres lokal lunsj, der vi får smake lokale oster, skinker, salami og andre Piemonte-spesialiteter. På veien tilbake til Alba besøker vi den kjente borgen Grinzane Cavour, der de verdensberømte årlige auksjonene av hvit trøffel foregår. Vi er tilbake i byen på kvelden. Her ligger en rekke gode restauranter i gangavstand fra hotellet, og vår reiseleder gir gjerne gode råd og tips.

Dag 3: Alba, trøffelmarkedet (F)

Hele dagen er til fri disposisjon i Alba etter frokost. Vi anbefaler en tur innom det verdenskjente Trøffelmarkedet i Alba, som arrangeres denne helgen, kun fem minutter spasertur fra hotellet! (inngang til markedet € 3,- betales av den enkelte). Sesongavhengige aktiviteter med bl.a. trøffel- og vinmarkeder, historiske festivaler og andre kulturaktiviteter pågår i gater og torg i byen. Sesongen for sopp er i gang– og hvite trøfler! Du kan smake og handle oster, pølser, skinker og alle tenkelige landbruksprodukter fra lokale produsenter som forteller om sine produksjoner. Og du kan slappe av med noe leskende, mens du studerer folkelivet på torget, som ligger rett ved hotellet vårt! Vår reiseleder vil være behjelpelig med råd og tips om ulike aktiviteter og restauranter.

Dag 4: Barbaresco – Neive (F/L/M)

Vi drar med buss for å besøket det kjente vindistriktet Barbaresco etter frokost på hotellet. Her får vi interessant informasjon om landsbyen, før vi spaserer forbi slottet til Gaja-familien, opp til Produttori del Barbaresco. Dette er regnet som vinverdens best drevne cooperativ. Vi nyter utsikten ved det historiske tårnet og besøker enoteket (vinsalg) før avreise til historiske Neive. Neive er regnet som en av de ti fineste landsbyene i Italia (iflg. det italienske turistkontoret i Roma, ENIT), med historie tilbake til romertiden. Vi spaserer opp til landsbyen og tar en runde gjennom de sjarmerende gatene og torgene. Deretter besøker vi familiegården Carussin i San Marzano Oliveto i Asti-provinsen. Gården er kjent for populære viner, som de siste årene har fått mange gode omtaler i Norge. Etter en innføring i gårdens filosofi, med omvisning og orientering i vineriet, får vi servert en vingårdslunsj med et utvalg av lokale landbruksprodukter sammen med flere av gårdens viner. Vi drar tilbake til hotellet på ettermiddagen, og får et par timer på egenhånd før vi samles til felles avskjedsmiddag på lokalt osteria (kro) i gamlebyen i Alba. Vi får servert typiske retter fra det piemontesiske kjøkkenet, avhengig av kokken og de lokale råvarene for sesongen. Vi kan spasere tilbake til hotellet etter middag.

Dag 5: Alba – Milano – Oslo (F)

Vi sjekker ut fra hotellet etter frokost, og reiser med buss tilbake til flyplassen i Milano. Vi flyr med Norwegian kl. 14:05 og ankommer Oslo om ettermiddagen.
PAKKEN INKLUDERER

Dette er inkludert i prisen:

  • Flybilletter, Oslo-Milano direkte tur/retur med SAS
  • Overnatting på Hotel Savona, meget sentralt ved gamlebyen i Alba
  • Daglig frokostbuffet
  • Busstransport, t/r flyplass/hotell, samt tre dager med utflukter i Piemonte
  • 2 middager inkludert vin (!) på utvalgte restauranter
  • To vingårdsbesøk med omvisninger, presentasjoner, smaking av flere viner og full vingårdslunsj
  • Lommekjent norsk reiseleder fra Reisecompaniet

Dette er ikke inkludert i prisen:

  • By-/turistskatt i Italia (for tiden € 1,50 per person pr. natt). Betales direkte til hotellet av den enkelte reisende ved avreise, da dette ikke inkluderes i reisebestillingen.
  • Tips/driks til bussjåfør, hotell o.l.
  • Tilslutningsbilletter fra andre steder i Norge – på forespørsel.

Det tas forbehold om endring i programmet som følge av forhold som ligger utenfor arrangørens kontroll, f.eks. valuta, værforhold.

*Getaway.no - Feriereiser fra G Travel!*

G Travel er en av Nordens største reisebyråkjeder bestående av 27 byråer i Norge, 12 byråer i Sverige og 17 globale byråer. Vi har vårt hovedkontor for kjeden fordelt på kontorer i Kristiansand og Oslo.
Setting New Goals

Hurtiglinker

Motta nyhetsbrev

Registrer din e-post her, og motta eksklusive tilbud og nyheter!